Testimoni Kaedah Mokhdar – Mukhlis

No comments

gt mukhlisSetelah gunakan wang PTPTN untuk  jalani Bengkel Seminggu ..

Mukhlis terjerit dalam cybercafe

”Ketika cuti semester, saya sertai bengkel Intensif Mokhdar menggunakan wang PTPTN.  Tamat sahaja bengkel, saya dapat semangat dan keyakinan baru, malah ambil keputusan sukar menamatkan pengajian di UiTM dan memohon ke UPSI jurusan Pengatur Reka Bentuk & Pembangunan Permainan atas minat saya dalam bidang perguruan. Sementara menunggu keputusan, saya menjadi tutor membantu Mokhtar melatih peserta-peserta kem Mokhdar semasa cuti sekolah.”

“Enam bulan kemudian saya diterima ke UPSI. Berbekalkan kemahiran yang saya miliki setelah belajar dan mengajar kaedah Mokhdar, saya mampu belajar dengan amat berkesan walaupun dengan santai malah lebih seperti berhibur, sedangkan sebelumnya, sejak bersekolah hinggalah ke universiti, belajar adalah beban dan sebabkan saya sentiasa tertekan”.

“Ketika melihat keputusan peperiksaan semester pertama, saya yang tika itu berada dalam kafe siber mengejutkan semua orang  kerana tidak dapat mengawal perasaan – terjerit kerana terkejut dengan pointer 3.18. Pada semester berikutnya, saya dapat 3.82 dengan ranking ke 2 daripada 40 pelajar. Lantas saya dicalonkan untuk jawatan Presiden Fakulti, sesuatu yang tidak pernah pun saya mimpikan.”

Info terakhir yang diterima dari Mukhlis semasa terserempak dengan Mokhtar di AEON Rawang pada 2014 ialah, beliau mendapat pointer Four Flat dalam peperiksaan terakhir didudukinya.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.