Testimoni Kaedah Mokhdar – Firas

No comments

gt firas aliyanSetelah hadiri Bengkel Mokhdar….

terus berubah dari pelajar sederhana jadi pelajar cemerlang

Syazly Syah b Kamarudin, yang pernah berkhidmat dengan Petronas dan kini memiliki syarikat konsultan sendiri di Paka, ketika menghantar anak-anak, Firza Alya Basyirah, Fikri Amily Bahruddin dan Faiz Afkar Bahyuddin, ikuti program Mokhdar di Pakar pada 13hb Dis 2014 yang baru berlalu, menceritakan perkembangan anak sulung beliau, Firas Aliyan Batrisya, selepas dihantar oleh ibunya iaitu nenek Firas, jalani Bengkel Mokhdar pada 2010, di Dungun.

“Dia berubah dari sederhana jadi pelajar cemerlang dan selepas UPSR diterima ke MRSM Besut dan kini mewakili sekolah dalam event-event bersabit matematik. “

Kami whatsapp Firas dan inilah jawapan yang kami terima,

”Saya dan adik saya attend kaedah Mokhdar tahun 2010. Since then result math saya daripada 30% lebih terus naik A. Lepas itu result math saya straight A sampai masuk MRSM Besut.”

“Adik saya cuma attend 2 hari je masa itu sebab demam.”

“Pada 2012 saya dapat markah tertinggi math dalam kelas. Pada 2013 saya terpilih mewakili MRSM Besut ke Olimpiad Math di Sekolah Menengah Sains Pasir Putih. Pada 2014 saya terpilih menyertai Kangaroo Math, Olimpiad Math dan Karnival Math di MRSM Kuala Krai.”

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.